Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πασχαλινή έκθεση - ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ

Αναρτήθηκε από tirantoula στις 4:06 π.μ. 0 σχόλια
Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ
έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην Πασχαλινή μας έκθεση

‘Οι Τιραντούλα εμπνέονται από το ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ’


 





Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Δώσε Ελπίδα» εκτός από την προσφορά του στις ευπαθείς ομάδες και την έρευνα για τον καρκίνο, έχει την τιμή να παρουσιάσει στην έδρα του μια σειρά από νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες. Για την Πασχαλινή μας έκθεση, οι κοπέλες της Τιραντούλας δημιουργούν εμπνευσμένες από το «Δώσε Ελπίδα».

            Τις τιράντες τις πρωτοσυναντάμε στις αρχές του 18ου αιώνα, σε εργατικές ή και παιδικές ενδυμασίες. Συνήθως είναι λαστιχένιες. Οι ‘Τιραντούλες’ ενώθηκαν τον Απρίλιο του 2011 και αποτελούνται από την Άντα, την Άρτεμις και τη Μαρία. Δεν είναι λαστιχένιες αλλά είναι τρεις κοπέλες που αγαπούν τα παιδιά και φτιάχνουν γι αυτά πανέμορφα χειροποίητα παιδικά ρούχα από προσεκτικά επιλεγμένα υφάσματα. Δεν αποφεύγεται ποτέ ο συνδυασμός τους. Αντίθετα, επιβάλλεται να ταιριάξουν με άλλα χρώματα και υφάσματα γιατί είναι πάντα καλόγουστα.

Η Άντα είχε την ιδέα να μάθει ράψιμο για να κάνει κάτι δημιουργικό. Η Άρτεμις ζωγράφιζε και πάντα έπιαναν τα χέρια της. Η Μαρία βοηθά όταν της επιτρέπει η δουλειά της να είναι Αθήνα. Παιδιά δικά τους δεν έχουν αλλά έχουν ανίψια, βαφτιστήρια, παιδιά φίλων. Ο μικρός Χρηστάκης ρώτησε εχθές την Άντα: “Άντα... έχεις ύφασμα για όλα τα παιδάκια;” Τόσα υφάσματα ακόμη δεν έχουν αλλά έχουν κέφι, ιδέες, αγάπη και κυρίως Ελπίδα!

            Ταυτόχρονα με την έκθεση των Τιραντούλα, και μόνο για τις πρώτες μέρες, δηλαδή από τις 5 μέχρι τις 8 Απριλίου θα τρέχει και το καθιερωμένο μας bazaar.

Διάρκεια έκθεσης: 5 – 30 Απριλίου 2012


Για περισσότερες πληροφορίες:
«Δώσε Ελπίδα» Βασ. Σοφίας 66, Αθήνα 115 28, τηλ.: 210 7244580, info@givehope.gr
 

Tirantoula Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez